Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Βρες το χρόνο να φας υγιεινά!


   Διατροφή... εκεί είναι που οι περισσότεροι αποτυγχάνουμε, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο σημαντικότερος, κατά τη γνώμη μου, είναι πως όταν δεν έχεις προγραμματίσει τι θα φας,  συνήθως, διαλέγεις κάτι ακατάλληλο!
  Το να έχεις διατροφικό πλάνο, σε σώζει σε παρόμοιες δύσκολες στιγμές, αλλά και...
  1.Σε ωθεί να πας στο μανάβικο και να γεμίζεις το ψυγείο σου με φρούτα και λαχανικά. Έτσι θα έχεις πιο υγιεινές επιλογές για σνακ.
  2. Προνοείς να πάρεις μαζί σου στη δουλειά ένα υγιεινό ενδιάμεσο γεύμα. 
  3. Δεν χρειάζεται πια να επιστρέφεις σπίτι και να αναρωτιέσαι πεινασμένος τι θα φας...
  4.Σε βοηθάει να μην ξοδεύεις χρόνο καθημερινά για την προετοιμασία φαγητού, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλα γεύματα μέσα στην εβδομάδα. Μπορείς για παράδειγμα να έχεις έτοιμα πλυμένα μέσα σε σκεύη τα λαχανικά για τη βραδινή σου σαλάτα και έτοιμο ψητό κοτόπουλο το οποίο μπορεί να ζεσταθεί σε μόνο 2 λεπτά. 
5. Να φτιάχνεις λίστα και να προγραμματίζεις ποια μέρα της εβδομάδας θα κάνεις τα ψώνια για το φαγητό σου, γνωρίζοντας τι γεύματα πρόκειται να μαγειρέψεις.  Εξοικονομείς πολύ χρόνο από τις συχνές επισκέψεις στο super market.
  
Θα ανταμειφθείς : 
         Κερδίζοντας χρόνο για την προετοιμασία του φαγητού σου.
             Οικονομικά,  λόγω του ότι θα μειώσεις το delivery.
                 Με καλύτερες επιλογές για τη διατροφή σου!
                                                                                                 
  Βρες χρόνο για γυμναστική

1 σχόλιο:

Γ.Κ.Ηλιόπουλος είπε...

Άλλο ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο σου, κα. Χατζηζήση. Έχεις τόσο δίκιο. Είναι τόσο απλό, αλλά το στρες και το τρέξιμο στη δουλειά το κάνει να μοιάζει τόσο δύσκολο...