Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πως να παραμείνεις νέος!



 Έχεις αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής σου που σου αρέσει να μεγαλώνεις είναι όταν είσαι παιδί;
 Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά...

«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.

Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.

«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου! Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!

Αλλά τότε περνάς στα 30. Ωωωω, τί έγινε εδώ; Ακούγεσαι σαν χαλασμένο γάλα! Αυτός ΠΕΡΑΣΕ, έπρεπε να τον πετάξουμε. Δεν έχει πλάκα πια, είσαι απλά ένας ξινισμένος λουκουμάς. Τι πάει στραβά; Τί άλλαξε;

ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, και τότε ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40. Ουάου! Πάτα φρένο, όλα σου ξεγλυστρούν. Πριν να το καταλάβεις, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και τα όνειρά σου χάνονται...

Αλλα για περίμενε!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60. Δεν πίστευες ότι θα τα έφθανες!

Οπότε ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60.

Έχεις αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που ΧΤΥΠΑΣ τα 70! Μετά απ'αυτό, η κατάσταση είναι μέρα με τη μέρα. ΧΤΥΠΑΣ την Τετάρτη!

Μπαίνεις στα 80 και κάθε μέρα είναι ένας πλήρης κύκλος. ΧΤΥΠΑΣ το γεύμα. ΠΕΡΝΑΣ στις 4:30. ΦΘΑΝΕΙΣ την ώρα του ύπνου. Και δεν τελειώνει εκεί. Στα 90 σου, αρχίζεις να οπισθοδρομείς. «Ήμουν ΜΟΛΙΣ 92».

Και τότε κάτι παράξενο συμβαίνει. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα 100, ξαναγίνεσαι μικρό παιδί. «Είμαι 100 και μισό!».


ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΣ ΝΕΟΣ....

1. Πέταξε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφησε τους γιατρούς να νοιάζονται γι'αυτά. Γι'αυτό τους πληρώνεις άλλωστε.

2. Κράτησε μόνον τους ευχάριστους φίλους... Οι γκρινιάρηδες σε ρίχνουν.

3. Να μαθαίνεις συνεχώς! Μάθε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνεις ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ.

4.Απόλαυσε τα απλά πράγματα.

5.Γέλα συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γέλα μέχρι να σου κοπεί η ανάσα...

6.Τα δάκρυα τυχαίνουν... Υπομείνε, πένθησε, και προχωρήσε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί σου για ολόκληρη τη ζωή σου είναι ο εαυτός σου. Να είσαι ΖΩΝΤΑΝΤΟΣ ενόσω είσαι εν ζωή.

7.Περιέβαλλε τον εαυτό σου με ό,τι αγαπάς, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σου, ο,τιδήποτε. Το σπίτι σου είναι το καταφύγιό σου.

8.Να τιμάς την υγεία σου: Εάν είναι καλή, διατήρησε την. Εάν είναι ασταθής, βελτίωσε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζήτησε βοήθεια!

9.Μην κάνεις βόλτες στην ενοχή. Κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνεις εκεί που βρίσκεται η ενοχή.

10. Πες στους ανθρώπους που αγαπάς ότι τους αγαπάς, σε κάθε ευκαιρία!

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ:

Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνεις, αλλά από τις στιγμές που σου κόβουν την ανάσα.

 Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουµε στον τάφο µε ασφάλεια σ'ένα καλοδιατηρηµένο σώµα, αλλά κυρίως για να ξεγλυστρούµε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντληµένοι, φωνάζοντας «...ρε γαµώτο....τί ßόλτα!».
                                                                                  Οι απόψεις του George Carlin για τα γηρατειά

Δεν υπάρχουν σχόλια: