Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Είσαι μέλος φάντασμα στο γυμναστήριο;


 Σε κάθε γυμναστήριο υπάρχουν  μέλη φαντάσματα. Είναι τα μέλη που συνεχίζουν να πληρώνουν τη συνδρομή τους αλλά ποτέ δεν εμφανίζονται για να γυμναστούν. 
 Στατιστικές έχουν δείξει πως το 50% θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα γυμναστικής μέσα σε ένα χρόνο και η πλειοψηφία αυτών, το εγκαταλείπει τις 12 πρώτες εβδομάδες. Ενδιαφέρον είναι, πως τα μέλη φαντάσματα συνεχίζουν συνήθως να πληρώνουν και περισσότερο από 12 μήνες, με την κρυφή ελπίδα πως κάποια στιγμή θα ξεκινήσουν και πάλι να γυμνάζονται συστηματικά . 
 Μήπως αυτή η περιγραφή σε κάνει να φέρεις στο μυαλό σου κάποιον γνωστό;;; 
 Η αλήθεια είναι, πως πέρα από τις στατιστικές, πιστεύω πως περισσότεροι από τους μισούς εγκαταλείπουν την προσπάθεια να γυμναστούν και σε πολύ λιγότερο από ένα χρόνο.
 Η κυριότερη αιτία εγκατάλειψης, είναι ότι χάνουν το κίνητρο τους.
   
  Ποια είναι η λύση λοιπόν; Κατά τη γνώμη μου μία!
  Απευθύνσου σε ένα καταρτισμένο γυμναστή, και τονίζω το ''καταρτισμένο'', ο οποίος θα μπορέσει:
  -Να λάβει το ιατρικό ιστορικό σου.
  -Θα αναλύσει τις δυνατότητες, τους περιορισμούς και τους στόχους σου.
  -Θα προσαρμόσει το πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες και το χρόνο που διαθέτεις.
  -Θα σε καθοδηγήσει να το εκτελέσεις με ασφάλεια και σωστή σειρά.
  -Θα σου προτείνει εναλλακτικές αποτελεσματικές λύσεις  σε περιπτώσεις που δεν μπορείς να ακολουθήσεις επακριβώς το πρόγραμμά σου.

 Πολλοί πελάτες με ρωτάνε:'' Σε πόσες προπονήσεις θα δω αποτέλεσμα;'' Λάθος ερώτηση αν είναι η πρώτη ερώτηση. Δοκίμασε το: ''Ποιος είναι  ο σωστός τρόπος για να δω αποτέλεσμα;'' (Εκτός βέβαια αν είσαι ο πελάτης που με ρώτησε, οπότε ήταν μια πάρα πολύ σωστή ερώτηση :)
Και κάτι τελευταίο... μην αρχίσεις το γυμναστήριο 4 εβδομάδες πριν φύγεις για Χαβάη, γιατί όσο συστηματικά και αν γυμναστείς, αν γίνει με ασφάλεια θα χρειαστεί λίγο καιρό παραπάνω!
  Βρες τρόπο να κρατήσεις ζωντανά τα κίνητρα σου και συνεργάσου με ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν πραγματικά. Έτσι δε θα είσαι πια μέλος φάντασμα και θα κατακτήσεις του στόχους σου πιο εύκολα απ' όσο νομίζεις!



Δεν υπάρχουν σχόλια: