Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μην αργείς να ξεφορτωθείς τα χριστουγεννιάτικα!


  Οπωσδήποτε με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς έχεις θέσει στόχους και πιθανότατα στη βασική πεντάδα στόχων, να βρίσκεται και το...''Θα χάσω μερικά κιλάκια φέτος!'' Οι διακοπές όμως τελείωσαν εδώ και πολλές μέρες, είχες και 2 ολόκληρες εβδομάδες έτσι ώστε να μπεις ξανά σε ρουτίνα εργασίας και γενικά διάφορων άλλων υποχρεώσεων.
   Παρόλα αυτά όμως, είσαι σε φαση: από Δευτέρα θα αρχίσω γυμναστήριο ξανά, το στενό τζίν δε σου μπαίνει πια και συνεχίζεις να τσιμπολογάς γλυκάκια, παραμυθιάζοντας τον εαυτό σου πως μπορείς να παρατήνεις την περίοδο των γιορτών, μόλις χθες ξεστόλισες το χριστουγεννιάτικο δέντρο και βαριέσαι να μαζέψεις τα λαμπάκια απο το μπαλκόνι... Μην αγχώνεσαι καθόλου, είσαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που χρειάζεσαι παρακίνηση για να σηκώσεις την κορμάρα σου απο τον καναπέ το απόγευμα και να την πας γυμναστήριο, να καθαρίσεις ντουλάπια και ψυγείο απο πίτες, γλυκά, σοκολάτες και πατατάκια τα οποία πιθανότατα σου κρατούσαν παρέα τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες! 
   
   Από εδώ λοιπόν θα προσπαθήσω να βοηθήσω, λέγοντάς σου πως...
   
  Έρευνες έχουν δείξει, πως τα περιττά κιλά που συσσωρεύονται για αρκετό καιρό, μετά τις εορταστικές περιόδους, αποβάλλονται δυσκολότερα.  Γι'αυτό αν δε θέλεις η κοιλίτσα και τα μπουτάκια να σου κάνουν παρέα μέχρι το καλοκαίρι, ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑ!
  Κάθε πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής, ειδικά μετά από περιόδους υπερφαγίας και έλλειψης φυσικής δραστηριότητας πρέπει να είναι πολύ ισορροπημένο. 
  Τα πράγματα θα γίνουν πολύ απλά και το πολυπόθητο αποτέλεσμα προσβάσιμο εάν ακολουθήσεις 3 μόνο συμβουλές...
 -Μην αγχώνεσαι για το ότι δε θα τα καταφέρεις! Αν στρεσαριστείς θα μπλοκάρεις το μεταβολισμό σου και πιθανότατα να παρατήσεις την ισορροπημένη διατροφή και τη γυμναστική πολύ γρήγορα. Δυστυχώς, τα κιλά δε χάνονται από τη μια μέρα στην άλλη.
 -Οι δίαιτες αστραπή είναι καταστροφικές και σε εγκαταλείπουν με επιπλέον περιττά κιλά.
 -Τα προγράμματα γυμναστικής που υπόσχονται ταχύτερα αποτελέσματα απο το διάστημα των 3 μηνών θα καταφέρουν να σε εξαντλήσουν, έτσι έχεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτό που θέλεις και πιθανότατα δώρο ένα τραυματισμό! 
  
  Ο δρόμος για το τέλειο κορμί είναι ανοιχτός και πολύ εύκολος αν τον περπατήσεις όπως πρέπει!

2 σχόλια:

Φωτεινή είπε...

Δε θα σταματήσω να λέω ότι τα παρουσιάζεις τόοοοσο εύκολα, που με παρακινείς να προσπαθήσω!!! Συνέχισε έτσι, μας εμπνέεις!!!

Χατζηζήση Φανή είπε...

Είναι πολύ εύκολα αν τα ενσωματώσεις στην καθημερινότητα σου. Χαίρομαι πολύ που κατάφερα να σε κάνω να το πιστέψεις αυτό!