Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πότε να μην κάνεις γυμναστική...

Περιβάλλεσαι από ένα κατακλυσμό με πληροφορίες για όμορφο σώμα και σωστή γυμναστική. Πως να κρατήσεις υγιή την καρδιά σου, χαμηλή τη χοληστερόλη και πώς να αποβάλλεις το περιττό λίπος ή την κυτταρίτιδα, σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές παραβλέπεις το γεγονός πως υπάρχουν στιγμές που δεν πρέπει να ασκείσαι.

1. Όταν αισθάνεσαι άρρωστος. Η άσκηση θα μπλοκάρει το ανοσοποιητικό σου και θα παρατείνει την ασθένεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνεις περισσότερο καιρό εκτός προπόνησης. Σε μια τέτοια περίπτωση, η άσκηση μπορεί να αποτελέσει αιτία για άλλους τραυματισμούς καθώς είναι δύσκολο να επικεντρωθείς σε αυτό που κάνεις αν δεν αισθάνεσαι καλά. 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκουραστείς και να ακολουθήσεις φαρμακευτική αγωγή αν είναι απαραίτητο.
2. Όταν δεν είχες αρκετό χρόνο για ανάρρωση.  Μη βιαστείς να επιστρέψεις στην κανονική ρουτίνα της άσκησής σου μετά από ασθένεια, γιατί είναι πολύ πιθανή η επανεμφάνιση των συμπτωμάτων. Όταν αποφασίσεις να επιστρέψεις στο γυμναστήριο, φρόντισε να αρχίσεις το πρόγραμμά σου αργά και προσεκτικά.


 3. Άν είχες τραυματισμό, βεβαιώσου καλά πως έχει επουλωθεί πριν επιστρέψεις στο πρόγραμμα της προπόνησης σου.Μια απλή βλάβη μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη από την καλοπροαίρετη προσπάθεια σου να γυμναστείς ξανά. Θα μπορούσες να τραυματιστείς και πάλι, αλλά χειρότερα. Ζήτησε τη συμβουλή ειδικού για την επανένταξη σου στο πρόγραμμα.

4. Όταν δεν έχεις το σωστό εξοπλισμό. Λάθος εξοπλισμός ισούται συνήθως με τραυματισμό. Αναφέρομαι στα παπούτσια και τα ρούχα που φοράς εώς το πάτωμα που κάνεις αεροβική.



5. Όταν είσαι έγκυος... Η σωστές συμβουλές γυμναστικής για εγκύους καλύπτουν τόμους ολόκληρους. Αν αποφασίσεις να συνεχίσεις την άσκηση κατά την εγκυμοσύνη απαιτείται να πάρεις επαγγελματικές συμβουλές από τον τρίτο μήνα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις. Καλό είναι να στοχεύεις στη διατήρηση της φυσικής σου κατάστασης και όχι στη βελτίωση της.
 Η εγκυμοσύνη είναι εννέα μηνών προπόνηση από μόνη της.


7. Όταν έχεις hangover. Αν το προηγούμενο βράδυ τα ''έτσουξες'' σκέψου το δύο φορές πριν πας σήμερα στο γυμναστήριο. Θυμήσου πως είσαι αφυδατωμένος και δεν έχεις αρκετή ενέργεια για να κάνεις σωστή προπόνηση. Φάε ένα υγιεινό γεύμα, πιες αρκετό νερό και ξεκουράσου για μια μέρα.


8. Όταν έχεις λάθος κίνητρο. Γυμνάσου ή μη γυμνάζεσαι, για σένα. Να είσαι ειλικρινής και να θυμάσαι πως όταν κάνεις γυμναστική αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: