Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί το personal training είναι καλύτερη επένδυση από μια ασφάλεια υγείας;

 Εσύ ήξερες πως το 2005 περίπου 1,6 δισεκατομμύριο άνθρωποι (άνω των 15 ετών) ήταν υπέρβαροι ενώ τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ήταν παχύσαρκοι; Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Στην Ευρώπη 320.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από αίτια που συνδέονται άμεσα με την παχυσαρκία.
  Η παχυσαρκία είναι παγκόσμια επιδημία. Επηρεάζει την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής και αποτελεί, κακά τα ψέμματα, φαινόμενο ρατσισμού.
  Με μικρά και απλά βήματα, μπορείς να κάνεις θετικές αλλαγές, που δε θα επηρεάσουν την καθημερινότητα σου όμως θα αλλάξουν ριζικά την ποιότητα της ζωής σου.
Μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα απλά βήματα για να δεις βελτίωση, αλλά ο συνδυασμός τους θα σου δώσει μεγαλύτερα αποτελέσματα.

1. Φάε τα καλύτερα!!! Άσε το πιτόγυρο για μια εξαιρετική περίπτωση παρασπονδίας... Μπορείς να φας απο όλα τα τρόφιμα στις σωστές αναλογίες και φρόντισε κάθε γεύμα σου να περιέχει φρούτα η λαχανικά! Το ξέρω, κανείς δε χόρτασε τρώγοντας μαρούλια, αλλά σε ένα βασικό γεύμα μπορείς να συμπεριλάβεις μία πληθωρική μερίδα κρέατος (προτίμησε χωρίς λίπος) με μπαχαρικά της αρεσκείας σου και μια σαλάτα με ένα πεντανόστιμο dressing. Θυμήσου, είναι πάντα καλύτερο να τρώς λιγότερο αλλά πιο συχνά!

2. Get busy!!!! Αύξησε την ώρα εργασίας σου, από μια ώρα, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας ή διάλεξε μια διασκεδαστική δραστηριότητα.. Ο καναπές σου δεν έχει να σου προσφέρει και πολλα, ενώ ένας χαλαρος περίπατος ή βόλτα με ποδήλατο με άτομα που αγαπάς μπορεί να σε ξεκουράσει περισσότερο! Το βήμα αυτό είναι αναγκαίο για άτομα που κάνουν καθιστική εργασία!

3. Κοιμήσου περισσότερο! Οχτώ ώρες βραδινού ύπνου είναι απαραίτητες για το σώμα και το μυαλό. (Εγώ κοιμάμαι δέκα όταν έχω την πολυτέλεια, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα) Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις τυχόν ανωμαλίες του ύπνου με καλή διατροφή και γυμναστική.

4. Πιες άφθονα υγρά (χωρίς προσθήκες αλκοόλ, καλαμάκι και φέτα λεμόνι) και νερό, για να κρατήσεις το σώμα σου ενυδατωμένο!

5ο και σημαντικότερο βήμα!!!!! Βελτίωσε την εικόνα του εαυτού σου. H θετική στάση θα σε βοηθήσει σε ότι και αν κάνεις! Mάθε να εξαλείφεις τις αρνητικές σκέψεις, απομάκρυνε ευγενικά τα άτομα που στις προκαλούν, καλύτερα λίγοι αλλά με θετική ενέργεια! Εάν είσαι έτοιμος να αλλάξεις τη ζωή σου, ξεκίνα απο το minimun και προόδευσε σταδιακά. Όταν επιστρατεύσεις την υποστήριξη των ειδικών θα πετύχεις αλλαγές που θα διαρκέσουν για μια ζωή!

Πηγή: Fitness expert network

Δεν υπάρχουν σχόλια: