Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

8 baby steps για τέλειο σώμα!


Διανύεις την καλύτερη εποχή για να αρχίσεις μια νέα δραστηριότητα. Επιτέλους έχεις βάλει το πρόγραμμά σου σε τάξη, μετά το καλοκαίρι, και ο καιρός είναι ακόμα καλός, έτσι ώστε αν θέλεις να κάνεις γυμναστική σε ανοιχτό χώρο. 


 Θέλεις αυτή τη φορά που το παίρνεις απόφαση να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου να είναι η πιο δραστική; 
Αν ναι, κάν'το σωστά...

1. Βρές την άσκηση που σου ταιριάζει και θέσε στόχους! Δεν είναι όλες οι μέθοδοι γυμναστικής κατάλληλες για σένα. Με τις συμβουλές του γυμναστή σου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά προγράμματα γυμναστικής! (aerobic, yoga,pilates, δυναμικά προγράμματα, personal ή group exersice)


2. Κράτησε ημερολόγιο με τις δραστηριότητες σου το οποίο θα αυξάνεται κλιμακωτά σε ένταση και διάρκεια. Σημείωνε τις επαναλήψεις καθώς και το πώς νιώθεις μετά απο κάθε προπόνηση. Θα σε βοηθήσει πολύ στο να τσεκάρεις την πρόοδο σου.


3. Κάνε πάντα προθέρμανση πριν το κυρίως μέρος της προπόνησης σου και αποθεραπεία μετά!


4. Ακολούθησε πρόγραμμα για πιο γρήγορα αποτελέσματα το οποίο να αλλάζει ανάλογα με το χρόνο και την περίοδο χρήσης του.


5. Όταν εκτελείς μία δυναμική άσκηση φρόντισε να συμμετέχει και το μυαλό σου!!!


6. Έλεγξε τη συχνότητα που προπονείσαι. (3-4 φορές την εβδομάδα ειναι πολύ καλή αρχή.)


7.Δώσε στο σώμα σου τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστεί, το έχει ανάγκη. (Παράδειγμα, για κάθε προπόνηση με βάρη να μεσολαβούν τουλάχιστον 24 ώρες)


8. Αντάμειβε τον εαυτό σου μετά τη γυμναστική
με ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτείνη αλλά χαμηλό σε λιπαρά. (όχι πίτσες και σουβλάκια, θυμήσου... χαμηλό σε λιπαρά!!!! Για να αναπληρωθούν θρεπτικά συστατικά τα οποία έχεις ''κάψει'' κατά την προπόνηση)






 Mην υπερεκτιμάς τις θερμίδες που καις κάνοντας γυμναστική και μην υποτιμάς τις θερμίδες που λαμβάνεις με το φαγητό!
Καλή Αρχή!!!!



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ...ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ!!!

Χατζηζήση Φανή είπε...

πολύ χαίρομαι!